مشاوره مالیاتی وکلا
چرا در سالهای اخیر مالیات وکلاء مورد توجه سازمان مالیاتی کشور قرارگرفته است و نیاز به مشاوره مالیاتی وکلا اهمیت پیدا کرده است؟
تعداد بالای پرونده های قضایی در سالهای اخیر به تبع آن افزایش گردش مالی وکلاء باعث شده تا مالیات وکلاء زیر ذره بین اداره مالیات باشد.
شما بعنوان یک وکیل چقدر با وظایف مالیاتی خود آشنا هستید؟
شما بعنوان وکیل چقدر زمان دارید تا وظایف مالیاتی خود را به تنهایی انجام دهید ؟
ما در گروه مشاوره مالی و مالیاتی آتس برای کاهش ریسک احتمالی و انجام بموقع وظایف مالیاتی شما همراه شما هستیم .
درآمد وکلا، ازمجموع حقالوکالههای پروندههایی است که در طول سال دریافت میکنند. نحوه محاسبه حقالوکالهها نیز به دو صورت «مطابق با تعرفه» و «قرارداد خصوصی» انجام میشود. در واقع میزان حقالوکالهها بسته به توافق وکیل و موکل، در یکی از دو حالت ذکر شده صورت میگیرد.
در قرارداد خصوصی، میزان حقالوکالهها کاملاً توافقی است و از آن با عنوان عرف یاد میشود و معمولاً بین ۵ تا ۲۵درصد است . اما در حقالوکالههای مطابق با تعرفه، این میزان براساس تعرفه مشخص میشود.
پرونده معمولا قبل از بررسی قاضی توسط دفتر شعبه دادگاه بررسی میشود و مطابق ماده 103 قانون مالیتهای مستقیم به میزان حقالوکاله تعیین شده در پرونده تمبر باطل میشود. قاضی هم در صورتی به پرونده رسیدگی میکند که ابطال تمبر صورت گرفته باشد وگرنه آن پرونده برگشت خورده تا کارهای مربوط به ابطال تمبر صورت گیرد. ابطال تمبر توسط وکیل، یکی از ملاکهای دریافت مالیات است.
پس از اصلاحات قانون مالیاتهای مستقیم دیگر تمبر ابطالی توسط وکلا ملاک لازم اما کافی برای میزان وظایف و مالیات وکلا نمی باشد.
در ادامه برخی تغییرات در قوانین را که برای وکلاء وظایف جدید مالیاتی تعیین کرده برمی شمریم:
مطابق آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم وکلا همانند سایر مشاغل بر اساس میزان درآمد سالیانه به 3 گروه طبقه یندی می شوند:
(تقسیم بندی مشاغل از سال99)
گروه اول :
جمع مبلغ فروش خدمات 2 سال قبل بیشتر از 27میلیارد و پانصد میلیون ریال باشد (به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۷ مبنای گروه بندی سال ۱۳۹۹ میباشد).
گروه دوم :
جمع مبلغ فروش خدمات2 سال قبل بیشتر از 9میلیارد ریال تا 27میلیارد و پانصد میلیون ریال باشد.
گروه سوم :
مودیانی که در گروه های اول و دوم قرار نمیگیرند جزء گروه سوم محسوب میشوند .
وکلایی که در گروه یک قرار میگیرند مطابق ماده 95 قانون مالیتهای مستقیم موظف به نگهداری دفاتر قانونی و و برابر آخرین اصلاحات در ماده 272 قانون مالیاتهای مستقیم همه اشخاص حقیقی و حقوقی که درآمد و یا فروش آنها بالای پنجاه میلیارد ریال و یا جمع دارایی های آنها بیش از هشتاد میلیارد ریال باشد ملزم به ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده هستند .
حال یک سوال پیش می آید سازمان امور مالیاتی چگونه قرار گرفتن وکلا در گروههای خود را صحت سنجی می کنند.
با راه اندازی سیستم جامع مالیاتی سازمان امور مالیاتی اطلاعات مورد نیاز خود را از دستگاه مربوطه دریافت می کند و یکی از این سازمانها سازمان قضایی کشور می باشد.دستگاه قضایی وکلا را ملزم به ثبت قرارداد وکالت خود در دفاتر پیشخوان کرده است.
و الزام وکلا به بکارگیری دستگاه های کارت خوان یکی از دیگر موارد است زیرا سازمان امور مالیاتی گردش حسابهای بالای پنج میلیارد ریال را از بانکها دریافت نموده و بررسی های لازم را انجام خواهد داد.
اینها برخی از تغییراتی بوده که وکلا را به بکارگیری مشاوران مالیاتی درکنارخود داشته است.
اما مهمترین بخش مالیات وکلاء ، قسمت ارسال اظهارنامه عملکرد سالانه بر اساس مستندات قابل قبول برای سازمان امور مالیاتی میباشد .
ما برای هرگروه از اشخاص و وکلاء زیر برنامه ویژه ای داریم :
اگر هنوز ثبت نام مالیاتی نکرده اید و پرونده مالیاتی تشکیل نداده اید.
اگر هنوز نمیدانید جزو کدام گروه مالیاتی هستید و چه تکالیف مالیاتی دارید.
اگر اداره مالیات برای شما برگ تشخیص مالیاتی صادر کرده و به آن معترض هستید.
اگر دستگاه پوز خود را در اداره مالیات ثبت نکرده اید .
اگر اظهارنامه مالیاتی خود را نفرستاده اید.
اگر مبالغی تحت عنوان مالیات تکلیفی توسط بیمارستانهایی که همکاری میکنید از شما کسر میگردد.
با ما در تماس باشید وجهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.