حسابرسی بیمه
حسابرسی بیمه طبق ماده ۴٧ قانون تامیناجتماعی ، سازمان تامین اجتماعی میتواند جهت تعیین حقبیمه کارکنان شاغل در کارگاهها و نیز تعیین حق بیمه قراردادهای انجام شده در کارگاه ، دفاترو اسناد و مدارک کارگاهها را مورد بازرسی قرار دهد .
دراین صورت کلیه کارفرماها موظف خواهند بود با بازرسان سازمان تامین اجتماعی همکاری نمایند و کلیه اسناد و مدارکی درخواستی بازرسان را به ایشان در موعد مقرر تحویل نمایند .
مبنای حسابرسی بیمهای ، ماده 11 بیمه است که مبنای تصمیمگیری بخشنامه 11.3 است .
در طول سالیانی که تجربه کار با شرکتها را داشته ایم شرکتهای بسیاری مشاهده شده که تا کنون حسابرسی نشده اند به همین دلیل بسیاری از مدیرعاملها و یا حسابداران شرکتها با این مقوله بیگانه هستند و انرا جدی نمیگیرند .
درحالیکه هزینه های سنگین و پنهانی از نظررسیدگی بیمه ایی در این شرکتها وجود دارد که بعد از بازرسی و حسابرسی مشخص میگردد .بنابراین همیشه پیشگیری بهتر از درمان است .
پیشنهاد ما به شما بهره گیری از کارشناسان با تجربه گروه مشاوره مالی و مالیاتی آتس میباشد ما برای هر گروه از شرکتهای زیر برنامه ویژه ای داریم :
1-شرکتهایی که تاکنون حسابرسی بیمه نشده اند .
2-شرکتهایی که در حال حسابرسی بیمه هستند .
3-شرکتهایی که حسابرسی بیمه شده اند و برایشان برگ مطالبه صادر گردیده است .
شایان ذکر است براساس قانون کلیه کارگاههای مشمول قانون که پرسنل آنها تحت پوشش بیمه تامیناجتماعی قرار دارند باید آمادگی حسابرسی تامین اجتماعی را داشته باشند .
تا سال ۱۳۹۶ برای رسیدگی بیمه زمان خاصی وجود نداشت و به استناد بخشنامه ١/١١ جدید درآمد تعداد سالهای مالی که لازم است در موارد قانونی از دفاتر اشخاص حقوقی بازرسی به عمل آید ١٠ سال مالی تعیین شده بود و زمان انجام آن تنها بنا به تشخیص شعبه تامیناجتماعی و یا در موارد خاص مانند صدور مفاصاحساب بنا به تقاضای کارفرما انجام می گردید .
اما براساس مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی مورخ ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۶ حسابرسی تنها محدود به یک سال آخر از تاریخ آخرین لیست بیمه ارسالی گردید .
توضیح اینکه براساس مصوبه مذکور در موارد زیر به طور خاص حسابرسی برای دوره های بیش از یک سال صورت خواهد گرفت .
موارد استثنایی که تامین اجتماعی میتواند حسابرسی بیمه را بیش از یکسال انجام دهد :
1- در صورتیکه کارکنان از کارفرما بابت حقوق و بیمه شکایت نمایند .
2-درصورت عدم رعایت مفاد ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی از سوی کارفرمایان
3-عدم همکاری با حسابرسان تامین اجتماعی در حسابرسی های قبلی
4-در صورتیکه شرکت قراردادی داشته باشد که اعلام نکرده باشد و کارفرمای آن شرکت قرارداد را اعلام کرده باشد.
5-درصورتی که شرکت در راستای اجرای بخشنامه های سازمان مفاصا حساب بدون اعمال ضریب دریافت کرده باشد
6-در صورتیکه شرکت منحل شده باشد .
باتوجه به توضیحات ارائه شده پیشنهاد میگردد به حسابرسی بیمه ای یکساله سازمان تامین اجتماعی امیدوار نباشیم و اسناد مالی خود را با وجود مشاوران باتجربه بیمه ای گروه آتس مرتب و منظم و بدون دغدغه نگهداری نمایید .
حسابرسی بیمه فرایندی است که توسط سازمان تأمین اجتماعی انجام میشود تا از صحت پرداخت حق بیمه کارکنان اطمینان حاصل شود. این حسابرسی شامل بررسی مدارک مالی و اسناد شرکتها برای تعیین مبلغ دقیق حق بیمه پرداختی است. شرکتهایی که در استخدام افراد خود از مقررات بیمه پیروی نمیکنند، ممکن است با جریمههای سنگین مواجه شوند.
برای مثال، شرکت “آراز سرور” که در زمینه طراحی سایتهای فروشگاهی ارزان فعالیت میکند، باید بهدقت به مقررات بیمه کارکنان خود توجه داشته باشد. عدم رعایت قوانین بیمهای میتواند منجر به بروز مشکلات قانونی و حسابرسیهای سنگین شود.
به همین دلیل، مشاوره تخصصی در زمینه حسابرسی بیمه و مالیات اهمیت دارد. شرکت “آتیه امن سپید” با ارائه خدمات مشاورهای میتواند به شرکتها در این زمینه کمک کند. برای اطلاعات بیشتر، میتوانید به صفحه مشاور مالیاتی آتیه امن سپید مراجعه کنید.